Ce exercitii ard cele mai multe calorii ?

De cele mai multe ori cand ne propunem sa scapam de cateva kg de grasime dorim sa vedem rezultate cat mai repede si sa alocam cat mai putin timp pentru asta. In multe cazuri pentru a grabi procesul de ardere al grasimilor si pentru a ajunge la silueta dorita incepem, o data cu planul de nutritie, si un program de antrenamente care sa grabeasca lucrurile.
Mai jos am facut un top 4 al exercitiilor care ard cele mai multe calorii.

1. Sprintul – Sprinturile sunt cea mai buna varianta pentru a arde un numar extrem de mare de calorii / ora, singurul dezavantaj fiind acela ca un om poate sprinta incontinuu pentru maxim 45-60 secunde. Daca ati alerga la viteza maxima un minut ati arde aproximativ 80 de kilo calorii ceea ce inseamna ca intr-o ora de sprint se ard in medie 4800 kilo calorii.
Cu toate ca este imposibil sa sprintam o ora incontinuu, un antrenament de 45 de minute compus din: 15 minute incalzire si revenire plus 30 de minute sprinturi scurte (30-40 m) intercalate cu alergare usoara la revenire, va arde lejer 800 de calorii.
Un alt avantaj al sprinturilor este acela ca accelereaza metabolismul pentru pana la 48 de ore.

2. Inotul si inotul viteza – Un barbat de 70-80 kg va arde aproximativ 750 de Kcal pe ora daca va inota stilul bras. Daca insa va place apa si vreti sa ardeti mai mult de 750 Kcal / ora, incercati sa faceti sprinturi inot, in acest fel corpul va utiliza peste 1500 de calorii intr-o ora si la fel ca in cazul sprinturilor pe uscat, metabolismul se va accelera pentru pana la 48 de ore.

3. Antrenamente HIIT – In 30 de minute de antrenament o persoana poate consuma pana la 450 de Kcal (numarul de calorii consumate difera in functie de mai multi factori mai ales ca exista o varietate destul de mare de antrenamente de tip HIIT). In general un antrenament HIIT dureaza 40-45 minute cu tot cu partea de incalzire si de final.

4. Cycling – Mersul pe bicicleta poate arde chiar si peste 700 de kilo calorii pe ora asa ca orele de cycling pot fi o optiune ideala.

Intotdeauna alegeti un mod de antrenament care sa fie in primul rand sigur pentru sanatatea dumneavoastra si sa va faca placere.

* Numarul de calorii arse pe ora poate varia in functie de mai multi factori precum: greutatea, inaltimea, sex, varsta, …

Tags : 


1 Comment

Daniel

aprilie 19, 2020at 4:00 pm

Bună ziua!Am început și eu să fac sprint uri de aproximativ 3 săptămâni și nu știu câte calorii sunt arse .Imi puteți da un răspuns?Am 83 de kg și 1 78 și nu știu cam câte calorii ar fii arse în 30 de min de sprint uri

Leave a Reply