Dieta cu mere – avantaje si dezavantaje

Desi exista o varietate destul de mare de diete cu mere, majoritatea sunt facute dupa acelasi principiu incluzand multe mere si din cand in cand ceva carne slaba, legume sau cereale.
In general dietele cu mere sunt facute pentru 4 -7 zile.

Exemplu de dieta cu mere:
Ziua 1: mic dejun, pranz, cina – mere (maxim 1,5 kilograme)

Ziua 2: mic dejun – 2 mere, pranz – un mar si o salată de legume cu doua feliute de branza slaba, stropita doar cu zeama de lamaie, cina – 3 mere

Ziua 3: mic dejun – un mar,  o felie de paine integrala si o felie de sunca slaba de curcan, pranz – un mar, o salata facuta doar din jumătate de salata verde, 2 morcovi rasi si jumatate de ceapa, cina – 3 mere.

Ziua 4: mic dejun – un mar, o felie de suncă slaba de pui sau curcan si o felie de paine integrala, pranz – un mar, o salata de legume fierte (exclus cartofi) cu 200 grame ton in conserva, cina – 3 mere si un bol cu lapte cu continut scazut de grasime si cereale integrale.

Ziua 5: mic dejun – un mar, un ou fiert si o felie de paine integrala, pranz – un mar si o salata de cruditati cu 200 grame de carne de vita sau pui fara piele, cina – 3 mere.

Avantaje:

  • Principalul avantaj al acestei diete este acela ca poate fi tinuta mai usor comparativ cu alte diete cu acelasi numar de calorii, acest lucru se datoreaza in principal faptului ca merele au un continut scazut de calorii (60-80 calorii un mar) si sunt destul de satioase.
  • Mere sunt o foarte buna sursa de Fier, Vitamina C, Vitamina A, antioxidanti si fibre
  • Ajuta digestia
  • Ajuta la scaderea colesterolului
  • Ajuta la prevenirea anumitor boli precum: Alzheimer, cancer, diabet

Dezavantaje:

  • Dieta cu mere contine o cantitate insuficienta de proteine, din acest motiv in timpul dietei este posibil sa pierdeti mai mult din masa musculara decat grasime.
  • Nu este recomandata persoanelor care sufera de ulcer gastric, gastrita, hiperaciditate sau Dischinezia biliara.
  • Dupa 2-3 zile lipsa varietetii alimentare va face dieta mult mai greu de urmat.
  • Nu este o dieta cu rezultate pe termen lung intrucat kg pe care le vei pierde se datoreaza curatarii colonului si eventual pierderii din masa musculara.
  • Merele au un usor efect laxativ asa ca o dieta in care mancati atat de multe mere este posibil sa va oblige sa stati aproape de toaleta.

Concluzie:
Desi un mar pe zi este posibil sa te tina departe de medic, o dieta compusa exclusiv din mere in mod sigur te va transforma intr-un pacient cu norma intreaga.

Tags : 


Leave a Reply